Sunday, 16 November 2014

A Plan..

Bismillah.

12.20 am.

Hullamak...
Masih segar ni. Tak perasan jarum jam bergerak dengan cepat. Terleka dengan perancangan klinik Prostho.

Ini hari pertama menghirup udara KL selepas rileks dua minggu di tanah tumpahnya darah. Otak dah ligat berfikir, macam spinning over the world, hmmm 'ohh my Prostho'.

Bercakap pasal perancangan, kita hanya mampu merancang, namun Allah sebaik2 Perancang. Tapi, should you fail to plan, then you plan to fail.

Ditanya oleh A, "Awak betul2 nak nikah bulan December tahun depan ke?"

Ouh?

Shall I?

"Kenapa pulak tanya camtu?"
"Hmm sebab taknak clash dengan coursemate yang lain, kena plan betol2. Nanti kang tak terpergi, terasa pulak.."

See? Nikah jugak yang dipersoalkan.

Truly, from the deepest heart, serabut jugak fikir pasal nikah2 nie.

Betul jugak apa yang ditanya tu, kita perlu ada plan. Nak nikah pun perlu ada plan. Even belom ada calon, perlu jugak plan! Sebab dengan adanya plan inilah yang mendesak, mengatur, dan membimbing diri untuk bergerak ke arah merealitikan matlamat plan. Huh?

Truly, from the deepest heart, also, I dah ada plannya dalam bab nikah ni. Now, tunggu masa untuk merealitikan. Jika ianya fantasi, maka Ya Allah, tolonglah hambaMu untuk make it reality. Amiiin.

Now, it's 1.09am already.

Hmm tidur dulu.

Assalamualaikumwbt.

No comments:

Post a Comment